vrijdag 24 mei 2013

Chocolat

Mijn eigen koning worden XXIV.


Vanavond heb ik naar een prachtige film gekeken, "Chocolat" met Johnny Depp als een mooie 'zwerver, levend op een boot', die zich nergens wil vestigen omdat hij dan aan de verwachtingen van anderen moet gaan voldoen. Hoofdpersoon is een vrouw die ook van plek naar plek trekt, net als haar moeder, haar oma, en al de vrouwen voor hen. Haar doel is om mensen kennis te laten maken met de geneeskracht van chocola en om mensen te helpen.

Ik vind het een geweldige film, los van het feit dat ik gek op chocolade ben; hij laat zoveel van de menselijke eigenschappen zien, en wat we elkaar en onszelf aandoen, door niet onze passie te volgen, door onszelf niet trouw te zijn. Tegelijk laat hij ook hoop en vertrouwen doorschemeren. Deze film maakt op mij net zoveel indruk als de film "as it is in heaven"; daar wijd ik vast over niet te lange tijd ook een blog aan.

Daarom vandaag een korte blog, want de kern van de film wil ik graag vasthouden: het gaat er niet om wat we ons ontzeggen, wat we laten, wat we niet doen...het gaat er om wat we omarmen!